Duplicate content

Der er duplicate content, hver gang flere URL’er viser det samme indhold. Indhold betyder tekst og ikke grafik eller billeder. Det kan være alt lige fra nogle få linjers indhold til lange passager af tekst, som optræder på to eller flere URL’er. Passagerne behøver ikke at være identiske. Let omskrevet indhold kan også tælle som kopi-indhold.

Duplicate content er et stort problem på nettet, og søgemaskinerne gør, hvad de kan for at problemet skal genere brugerne så lidt som muligt.

Man kan løse problemet ved at bruge 301 redirect, rel=”canonical”, robots.txt og flere andre SEO-værktøjer. Det er vigtigt at være opmærksom på problemet. Hvis din webmaster ikke er på forkant med det, kan det vokse sig meget omfangsrigt.

Man bliver ikke straffet for alle tilfælde af kopi-indhold, og de fleste websider har en eller anden grad af problemet. Hvis du direkte kopierer andres indhold, eller hvis du har mange URL’er med duplicate content, vil du sandsynligvis få en meget lav rangering.

Duplicate content er ikke bare kopieret indhold

Sørg for, at alt dit tekstindhold er unikt

Hvad er nu lige duplicate content, tænker du måske. Duplicate content kan opstå på flere forskellige måder, og derfor er der også flere strategier, man kan anvende for at komme det til livs. Alligevel er definitionen på problemet ret enkel: Vi har at gøre med duplicate content i alle tilfælde, hvor to eller flere forskellige URL-adresser helt eller delvist viser det samme tekstindhold. URL står for Uniform Resource Locator, og en URL er en websides adresse. Alle websider og undersider…

0
Læs mere

Men så kom Google Panda – da bjørnen, pingvinen og kolibrien ændrede vilkårene på nettet

Google Panda

Google Panda er en videreudvikling af Googles algoritme. Den blev introduceret i februar 2011. Panda begyndte sit liv som en opdatering til kernealgoritmen, og den blev med jævne mellemrum sendt ud på travetur over alverdens hjemmesider. Det er en del år siden, vi skrev 2011. I dag er Panda inkorporeret i kernealgoritmen, og du skal være på god fod med den, hvis du vil ranke i søgeresultaterne. Google Panda har de sorte bjørnebriller rettet mod indholdet på din hjemmeside. Men…

0
Læs mere