Naturlig linkprofil

Din linkprofil er summen af dine backlinks. En naturlig linkprofil består af forskellige typer af links – både follow og nofollow. Da din linkprofil og mængden af linkjuice, der flyder mod din side, er en vigtig rangeringsfaktor for søgemaskinerne, skal du prioritere at skabe en varieret linkprofil.

En unaturlig linkprofil består eksempelvis udelukkende af follow-links. Din linkprofil kan også være fuld af spamlinks eller links med enslydende ankertekster. I så fald er den ikke alene unaturlig men også meget mistænkelig i søgemaskinernes øjne.

Hvis du har backlinks fra spamsider med autogenereret indhold, skal du selv sørge for at fjerne dem.

De mest naturlige links er dem, der kommer af sig selv. Det tager tid at opnå en 100% naturlig linkprofil med et stort antal varierede links, men du bliver belønnet derefter med de bedste pladser i SERP.

Giver et nofollow-link værdi?

Google spider nofollow

Et link til din hjemmeside fra en anden hjemmeside er en anerkendelse af dit indhold. Det er især værdifuldt, hvis hjemmesiden, der linker til dig, selv er anerkendt og arbejder med emner og/eller produkter, der minder om dine egne. Et link til din hjemmeside er stærke sager i SEO-forstand. Hvis det altså er den rigtige type link. Men links kan vise sig at være chilien i din con carne i andre og flere sammenhænge end SEO. Så hvordan er det…

0
Læs mere

Hvad er søgemaskineoptimering (SEO), og hvordan laver man SEO?

Søgeoptimer

Du sidder her hos mig nu, fordi du gerne vil vide, hvad søgemaskineoptimering betyder. Lad os straks komme i gang med at gøre et omfattende emne lettilgængeligt for dig, der gerne vil lære om SEO. Når du åbner din browser for at finde et eller andet på internettet, vil du møde en søgemaskine, som på engelsk hedder ’search engine’. (Heraf SE i SEO. O står for ’optimization’). Søgemaskinen vil sandsynligvis hedde Google, da Google sidder på ca. 80% af det…

0
Læs mere