Hvad laver en tekstforfatter?

En tekstforfatter skriver reklametekster og forskellige webtekster. Som tekstforfatter skal man have et godt og flydende sprog, et stort ordforråd og et grundigt kendskab til dansk grammatik.

Det skader heller ikke med en pæn portion naturlig kreativitet, da en skribent ofte skal kunne fange folks opmærksomhed med ganske få ord. Kreativitet er også med til at sikre, at teksterne ikke bliver enslydende og kedelige.

Når tekstforfatteren får til opgave at skrive tekster til eksempelvis en blog eller til produkter, der bliver solgt online, skal vedkommende også have en stor forhåndsviden om søgemaskineoptimering. Det er nødvendigt, fordi indehaveren af bloggen eller webshoppen gerne vil tiltrække besøgende og sælge deres produkter. Det kan de kun komme til, hvis websiden er placeret højt oppe i søgemaskinens resultater. Søgemaskineoptimering bliver dermed en del af tekstforfatterens opgaver.

Der findes ikke nogen specifik uddannelse til tekstforfatter. Ofte er tekstforfattere journalister eller magistre fra universitetet, som er vant til at læse, skrive og researche.

15 grunde til, at du IKKE skal bestille en freelance tekstforfatter

Storytelling ellers tak

Er det altid en god ide at finde en freelance tekstforfatter? Næ, det er det såmænd ikke. Der findes mange gode grunde til at holde dig langt væk fra professionelle skribenter, når du mangler webtekster. Herunder finder du en liste med udsagn. Jo flere af udsagnene du kan identificere dig med, jo dårligere en ide er det for dig at bestille en tekstforfatter. Tag et kig på listen, og find ud af, om du er én af dem, der ikke…

0
Læs mere

Kan en god tekstforfatter skrive om alt?

Tekstforfatterens kompetencer

Nej, det er det ingen, der kan. Nogle tekstopgaver kræver teknisk viden på et niveau, som kun en ekspert vil kunne bidrage med. Men når det er sagt, så er det muligt at sætte sig godt ind i rigtig mange emner, hvis man er trænet i hurtigt at tilegne sig viden og gøre kompliceret indhold forståeligt for sig selv og andre. Med den træning kan en god tekstforfatter skrive om næsten alt. Som studerende på humaniora bliver man ofte spurgt…

0
Læs mere