Semantisk søgning

Søgemaskinernes arbejde semantisk søgning går ud på at lære algoritmerne at forstå meningen med de ord, vi bruger, når vi søger. Når søgemaskinerne forstår begreberne i søgningen, vil de også kunne sætte dem i en kontekst. Forståelse af begreber og kontekst giver et dybere indblik i brugerens intention. Resultatet er mere præcise og relevante resultater til alle dem, der foretager søgninger. Og det er enhver søgemaskines ultimative mål.

Googles nye kernealgoritme, Google Hummingbird, har til formål at kunne bearbejde semantisk søgning. Google har også udviklet en art delelement til Hummingbird. Delelementet hedder RankBrain, og det er et selvlærende system, som kontinuerligt kan udbygge sin viden, når den bliver præsenteret for nye begreber. RankBrain bruges til at bearbejde de mest specielle søgninger, så dens læringskurve bliver så stejl som muligt.

Det er vigtigt at forstå søgemaskinernes motivation for at arbejde med semantisk søgning, for det er dig, der skal tilpasse dit tekstindhold til deres brugere. De store søgemaskiner som Bing og Google vil i stigende grad favorisere tekstindhold skrevet i et naturligt sprog, som giver gode svar på spørgsmål, og som tiltrækker og fastholder læsernes opmærksomhed.

Sådan skal du søgeoptimere til semantisk søgning

Eksempel på semantik

Semantik er et fascinerende begreb i sig selv, og det bliver bare endnu mere spændende, når vi om lidt skal tale om semantiske søgninger. Semantikken beskæftiger sig med ordenes betydning, og i forlængelse heraf undersøger den, hvordan denne betydning kan bruges til at binde ordene sammen til det meningsfyldte sprog, vi bruger i vores kommunikation. Semantik er en gren inden for både filosofi og lingvistik. Filosofisk semantik beskæftiger sig blandt andet med sprogets forhold til virkeligheden samt betingelserne for, hvordan…

4
Læs mere

Men så kom Google Panda – da bjørnen, pingvinen og kolibrien ændrede vilkårene på nettet

Google Panda

Google Panda er en videreudvikling af Googles algoritme. Den blev introduceret i februar 2011. Panda begyndte sit liv som en opdatering til kernealgoritmen, og den blev med jævne mellemrum sendt ud på travetur over alverdens hjemmesider. Det er en del år siden, vi skrev 2011. I dag er Panda inkorporeret i kernealgoritmen, og du skal være på god fod med den, hvis du vil ranke i søgeresultaterne. Google Panda har de sorte bjørnebriller rettet mod indholdet på din hjemmeside. Men…

0
Læs mere