Søgeordsanalyse

En søgeordsanalyse giver dig oplysninger om forskellige søgeord og vendinger, som du gerne vil rangere på i Google. Analysen fortæller dig, hvor mange der søger på ordene, og hvor meget konkurrence, der er på hvert af dem. Den kan også give dig forslag til alternative søgeord og vendinger, synonymer og relaterede emner.

Du kan foretage en søgeordsanalyse manuelt ved hjælp af excelark og masser af udregninger, men de mange nye værktøjer har gjort denne ret besværlige metode unødvendig. Der findes værktøjer, som er gratis, men de fleste af værktøjerne – dem med flest muligheder – koster penge. Ofte er der tale om en abonnementsbetaling, og de dyreste henvender sig primært til virksomheder.

Herunder er nogle sider, der tilbyder værktøjer til de forskellige aspekter af søgeordsanalyse:

  • Google Keyword Planner (koster ikke nødvendigvis penge)
  • Storybase.com
  • SEMrush.com
  • Übersuggest.io (gratis)
  • Searchmetrics.com

Selvom eksempelvis SEMrush tilbyder en gratis prøveperiode eller nogle gratis features, får du naturligvis kun adgang til de mest relevante dele af værktøjet, når du betaler.

Hvordan skriver man en SEO-tekst? 3 ting du ikke vidste om at skrive fænomenale SEO-tekster

Long tail søgeord

2017. Stadig en masse lort derude, der giver SEO-tekster et dårligt ry. Det tager tid at skovle lort væk. Også selvom søgemaskinerne har skiftet skovlen ud med bulldozere. Men de er i gang. Algoritmeopdateringer har gjort søgemaskineoptimering mere krævende, end det var engang. Mere ekskluderende. Heldigvis. Men hvordan sikrer du dig, at dit SEO-tekstindhold ikke havner på den jættestore ladvogn fyldt med keyword stuffing og undskyldninger for sproglig kunnen? Det skal jeg fortælle dig, så snart vi har været igennem alt…

0
Læs mere

Hvad er søgemaskineoptimering (SEO), og hvordan laver man SEO?

Søgeoptimer

Du sidder her hos mig nu, fordi du gerne vil vide, hvad søgemaskineoptimering betyder. Lad os straks komme i gang med at gøre et omfattende emne lettilgængeligt for dig, der gerne vil lære om SEO. Når du åbner din browser for at finde et eller andet på internettet, vil du møde en søgemaskine, som på engelsk hedder ’search engine’. (Heraf SE i SEO. O står for ’optimization’). Søgemaskinen vil sandsynligvis hedde Google, da Google sidder på ca. 80% af det…

0
Læs mere