Inspiration til at skrive

Den blanke skærm er altid en udfordring – uanset om du har et slemt tilfælde af skriveblokering eller blot mangler inspiration til at komme i gang.

Hvis du er glad for at skrive, er det en god ide også at bruge meget tid på at læse, hvad andre har skrevet.

Noveller, romaner, blogartikler og aviser kan være gode inspirationskilder. Men prøv en gang imellem også at læse tekst, du ikke plejer at bruge, når du skal underholde dig selv.

Salmer, digte, filmmanuskripter eller andre lidt utraditionelle former for litteratur kan udvide dit ordforråd og give dig inspiration til nye måder at skrive på.

Lynguide: 11 stærke ressourcer til dig, der vil skrive raffinerede (SEO-)tekster

Rod og støj nedsætter kreativiteten

Tekstproduktion tager tid. Især hvis du går op i dit håndværk og den efterfølgende effekt. Derfor skal vi sammen se lidt nærmere på 11 oplagte ressourcer til dig, der interesserer dig for sprog og tekstforfatning, og som derfor gerne vil vide mere. Måske kender du nogle af dem i forvejen. Det gør du sandsynligvis. Derfor er den her artikel heller ikke bare en liste med links, men en kort gennemgang af, hvilke 11 rum du træder ind i, og hvad…

2
Læs mere

Du der skribent – du er også kunstner

Realiser den gode idé

Først skal du øve dig i at opfatte dig selv som den kunstner, du er, når du skriver. Alle kunstnere arbejder for at skabe noget, der udtrykker, hvordan de tænker og føler om et eller andet i verden. Derfor kan du snildt få masser af god inspiration og værdifulde boostere til din arbejdsproces, hvis du lurer lidt på de mennesker, man typisk opfatter som kunstnere. Det kan være kunstmalere, billedhuggere, digtere eller romanforfattere. De indhenter alle sammen selv inspiration, bearbejder…

0
Læs mere