Gæsteblogging: Skriv en gæsteartikel, og styrk din SEO

Hvad er gæsteblogging?

En gæsteblogpost er en artikel, som du har skrevet, men som du udgiver på en andens blog. Du har fundet bloggen, fordi vedkommende skriver om noget, du interesserer dig for og ved den hel masse om. Og nu begiver du dig ud i et særligt emne eller en vinkel, som vil være relevant for den fremmede blogs læserskare.

Hvorfor skal du skrive gæsteartikler?

Der er flere grunde til, at det kan være en god ide for dig at udgive gæsteindlæg. Måske kan du bare godt lide at skrive om din passion og dele inspirerende ideer med andre. Gæsteblogging er en genial måde at præsentere dine tanker for andre, når du ikke i forvejen selv har en blog. Det kan også være, at du allerede har din egen blog, men har så meget på hjerte, at der er nok guldkorn til et par gæsteartikler. Hvis du forfatter en spændende artikel til en blogejer med samme interesse, kan du bede om et link i artiklen, som peger tilbage på din egen blog. Dette backlink i en god, lang tekst vil sende både værdi og trafik til dig. Og udover et højere besøgstal vil din blog også stå lidt stærkere i Google, end før du fik dit nye link.

Oftest er det sådan, at en gæsteblogger har en kommerciel interesse i at skrive et gæsteindlæg med link på en fremmed blog. Der er ikke noget galt i at ville sælge sin vare, når bare man husker at servere en høj indholdsmæssig værdi for læseren på samme tid. Det vil altså sige, at du ikke kan nøjes med at skrive en tilfældig tekst i din gæsteartikel med det ene formål at stoppe et link ind i den. Her skal være underholdningsværdi og viden, som læseren kan bruge til noget. Hvis du ikke kan klare det, vil de bloggere, du rækker ud til, sandsynligvis heller ikke lade dig gæsteblogge hos dem.

Hvordan bliver man gæsteblogger?

Der findes mange steder på nettet, hvor man reklamerer med, at du kan få lov til at skrive gæsteartikler. Men vær opmærksom. Bagved disse tilbud ligger ofte et krav om en relativt høj betaling for en gæsteartikel – det fortæller man bare først, når du har brugt tid på at skrive en introduktionsmail og fortælle om det, du kan tilbyde. Det er også det, man i Jylland kalder bondefangeri. Om du går med til betalingen eller ej er selvfølgelig helt op til dig. Men husk, at en artikel skal markeres som “sponsoreret indhold” (e.lign.), når der er penge imellem gæsteartiklens forfatter og bloggens ejer.

Er du interesseret i blogsites, hvor du ganske gratis kan blive gæsteblogger, så kig forbi en eller flere af følgende adresser:

Danish Living
Dansk Handel og Erhverv
BabyParadis
SparMere

Disse fire blogs dækker en masse forskellige emner, og måske passer en af dem til din passion. Du skal ikke betale en krone for at få lov til at udgive gæsteartikler, så længe du skriver gode, relevante artikler til læserne.

Nu ved du det, næste gang du leder efter platforme, hvor døren står på klem.

(OBS! Jeg tillader desværre ikke gæsteartikler på denne blog …)