Din tekstforfatters faglige og personlige kompetenceprofil

Faglige kompetencer

Det er altid spændende at lære nyt. Hvis man vil lære noget, skal man stille spørgsmål og være nysgerrig. Jeg vil gerne have opgaver, der kræver, at jeg lærer nye emner og nye virksomheder at kende. Men måske mangler du en tekstforfatter til at skrive om et emne, jeg allerede har arbejdet med. Og så er vi jo et match fra begyndelsen. Derfor vil jeg gerne kort fortælle dig om de fagområder, jeg har beskæftiget mig med på den ene eller den anden måde. Det bliver en slags afslappet og let uddybet version af det ellers så formelle curriculum vitae. Det vil sige faglige kompetencer såvel som personlige kendskaber. Hvis du leder efter et traditionelt CV med punkter og årstal, må jeg beklage. Så er du gået forkert!

Tekstforfatter med faglig viden om ædelsten og smykker

Vi begynder efter gymnasiet, da jeg ikke vidste, hvad jeg skulle lave. Klassisk. Men det gjorde jeg ikke, så da en lokal urmager og ven af familien ringede og spurgte, om jeg ville være deres elev de næste par år, sagde jeg ja. Ansættelsen krævede, at jeg tog nogle kursusophold på handelsfagskolen i Århus. Her blev jeg undervist at én af Georg Jensens dygtige guldsmede og designere. Undervisningen gav mig kendskab til diamanter og andre ædelsten, metaller og legeringer, emaljearbejde, perler, korpus, smykkedesign og reparationer, ure og mange andre ting. Specielt læren om ædelsten, gemmologi, interesserede mig meget. Jeg legede med tanken om at videreuddanne mig til gemmolog eller diamantgraderer, men det endte jeg så ikke med at blive. Hvis du skal bruge en tekstforfatter med bred baggrundsviden om kategorien smykker, skriver jeg gerne for dig. Produkttekster, webtekster eller måske et blogindlæg. You name it.

Da jeg havde afsluttet fagprøven, vidste jeg stadig ikke, hvad jeg så skulle. Kun at jeg skulle noget andet end at sælge smykker og ure.

Tekstforfatning inden for naturvidenskab

Jeg søgte ind på naturvidenskab på Syddansk Universitet i Odense. Det første år, jeg skulle igennem, hed videnskabsåret. Det betød, at jeg skulle have hele pakken af naturvidenskabelige fag, før jeg skulle specialisere mig inde for et område. Jeg havde derfor kurser i biologi, fysik, biokemi og matematik. Desværre nåede jeg aldrig videre end videnskabsåret. Jeg befandt mig dårligt i studiemiljøet. Undervisningen blev afviklet i store auditorier med hundredvis af studerende, og ingen tog sig rigtig meget af hinanden. Flere undervisere frabad sig, at studerende kontaktede dem personligt og henviste til instruktorer, som heller ikke udstrålede særlig empati eller pædagogisk begavelse. Min intelligens hælder ganske kraftigt til den sproglige og kreative side. Det betyder ikke, at min logisk/matematiske intelligens er ikke-eksisterende. Jeg kan sagtens lære matematik, fysik og kemi. Det ved jeg, for jeg fik topkarakterer i alle forberedelseskurser før videnskabsåret. Det betyder bare, at jeg skal arbejde ekstra hårdt for at lære stof, der hører til inden for naturvidenskab – også selvom jeg finder det eventyrligt og fascinerende. Jeg vil meget gerne tilbyde min service som tekstforfatter til dig, der eksempelvis mangler tekster om natur, krop, kosttilskud, fødevarer eller plejeprodukter.

Tekstforfatter med filosofisk vinkel

På trods af min store fascination af de naturvidenskabelige fag, tvang det dårlige studiemiljø mig væk fra studiet. Hvad gør man så? Fortabt! Panik! Jeg vidste, at humaniora passede langt bedre til min personlighed, men jeg havde ikke lyst til at give helt slip på naturvidenskaben. Mit valg faldt på filosofi, og det var et godt valg. Filosofi er et fantastisk fag. Kompetente og venlige undervisere på SDU. Jamen hvad er det lige, filosofi går ud på, tænker du måske. Man lærer at tænke. Det lyder nok lidt mærkeligt – lidt arrogant endda. Men det er det slet ikke. Filosofien lærer os at strukturere vores tanker. Den giver os værktøjer og begreber til at tale om det, vi tænker. Og omvendt. Når man skal tage store beslutninger, er der mange flere elementer, man bør have med i sin beslutningstagningsproces, end man umiddelbart skulle tro. Der ligger politisk filosofi bag megen lovgivning, ligesom den filosofiske disciplin etik er at finde bag mange processer på hospitalsgangene. Der er en tæt forbindelse mellem naturvidenskab og filosofi, og mange grene af filosofien inkorporerer opdagelser inden for naturvidenskabelig forskning i sin egen udvikling. Interesseret i kvantefysik? Så kan bogen ’Filosoffen Niels Bohr’ anbefales, selvom den er svær at få fat på. Synes du, at evolutionsbiologi er spændende? Tag et kig på ’Darwin eller intelligent design’. Bare et par konkrete, litterære eksempler på forbindelsen. I det sidste eksempel har religion også fundet vej ind i diskussionen. Det har religion en misundelsesværdig evne til at gøre ganske ofte.

Der findes utallige andre eksempler til dig, der er nysgerrig.

Nok om filosofi for nu. Min viden om og øvelse i struktureret og abstrakt tænkning og argumentation er ideel for dig, der ønsker en tekstforfatter til længere, dybdeborende blogindlæg om komplicerede emner.

Søger du tekstforfatning om Islam eller Mellemøsten?

Efter endt bachelor søgte jeg ind på kandidaten i Mellemøststudier. Meget nyt at lære. Jeg beskæftigede mig en del med autoritærstater og vesten. Jeg lærte, hvordan diktatorer kan lave overfladiske ændringer i eksempelvis infrastruktur og overvågning for virke imødekommende over for vestlige landes krav om forandring. Jeg læste om Islams historie og forhold til vesten, kvinder i Islam og international politik. Mellemøsten er et stort område med mange meget forskellige lande. Derfor begyndte jeg at mangle en rød tråd på mit nye kandidatstudie. Desuden kunne jeg heller ikke her give mine undervisere topkarakterer. Blandt nogle herskede en høj grad af det ubehagelige syndrom ’akademisk snobberi’, og man klappede sig selv og hinanden lidt for mange gange på skulderen. Igen måtte jeg pakke min kuffert og søge et andet sted hen.

Jeg er din tekstforfatter, når du mangler tekst om USA

Det konkrete studie af et område appellerede meget til mit temperament efter min tid på filosofi, så jeg søgte ind på amerikanske studier. Dejligt sted. God stemning fra dag et. Et absolut minimum af førnævnte syndrom. Her blev jeg, og jeg afleverede speciale to år senere. Mine interesser fra kandidaten er:

  • Amerikansk kulturhistorie (det amerikanske selvbillede, racisme og raceforhold, den amerikanske drøm, civilreligion og forbrugerkultur)
  • Politisk historie, især ideologi og udenrigspolitik fra WWII op gennem Den kolde krig – Her skrev jeg også mit speciale
  • International politik (IR på engelsk) – politisk videnskab, der beskæftiger sig med magt- og tillidsforholdet mellem stater, organisationer og mange andre enheder af politisk karakter

Tonsvis af emner, produkter og diskussioner relaterer sig til USA, og hvis du mangler tekst, der på den ene eller anden måder kræver indgående forhåndsviden om USA, er jeg din tekstforfatter. Også hvis du skal bruge en skribent til engelsk tekstforfatning eller oversættelse.

Når du bestiller tekstforfatning, der giver mig lov til at nørde rundt i mine yndlingsfagområder, gør du mig faktisk en tjeneste. Samtidig kan du være sikker på at få velskrevet tekst fra en professionel tekstforfatter med dyb kendskab til sine fagområder. Win-win-situation!

På det personlige plan

Dyr og (handicappede) børn

På forsiden kan du læse, at jeg har to børn. Prinsen, den ældste på 5 år, har tvunget mig ud i et grundigt kendskab til handicapområdet. Han er født med en sjælden genfejl. Så sjælden, at den endnu ikke har et navn. Bare en kombination af tal og bogstaver. Der er meget at sige på det område, men det hører sig ikke til her. Det må blive en anden gang. Pointen er, at jeg kender til børn med handicap, specialbørnehaver og aflastningsinstitutioner. Jeg ved noget om specialudstyr til fin- og grovmotorisk træning. Om tøj og sko til børn med særlige behov. Kort sagt det meste af det, der findes med præfixet ’special’. Hvis du mangler en tekstforfatter til at skrive om udstyr til børn – de specielle eller de helt normale – så ved du i det mindste, at det, jeg skriver, kommer fra det dybe sted i hjertet, hvor alle de sværeste følelser gemmer sig.

Afslutningsvis kan jeg fortælle dig, at jeg er betingelsesløst forelsket i dyr. Jeg er vokset op med hunde, da min mor, som er uddannet hundetræner, utallige gange tog min søster og mig med ud på Danmarks Civile Hundeførerforenings bunkerbelagte marker for at træne hunde og deres ejere. Senere kom også katte til. I dag ynder ikke mindre end fire katte at konkurrere med min computer om min opmærksomhed. Der kommer snart en hund til selskabet. Derfor kan jeg også tilbyde min ydmyge viden om og erfaring med dyresygdomme, adfærd og hundetræning.

Hvis nogle af ovenstående områder passer til dit behov for tekstforfatning, så kontakt mig endelig. Hvis ikke, så kontakt mig alligevel. Vi skal nok finde ud af det!

Bestil faglig webtekst